Το σχέδιο ηλεκτρολόγου εκδίδεται από έναν εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο μηχανικό και είναι απαραίτητο για την έκδοση του Πιστοποιητικού ΔΕΗ ή αλλιώς υπεύθυνη δήλωση του εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου. Το ηλεκτρολογικό σχέδιο διακρίνεται σε λειτουργικό σχέδιο, μονοφασικό και πολυγραμμικό σχέδιο. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως εννοούμε το μονογραμμικό σχέδιο του ηλεκτρικού πίνακα και την κάτοψη της εγκατάστασης. Το σχέδιο ηλεκτρολόγου είναι απαραίτητο για την έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ.

ΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

Ωστόσο, πέρα από τον τακτικό έλεγχο υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να χρειαστούμε άμεσα την έκδοση του πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου. Αυτές είναι:

Πριν την αρχική ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ ή για την επανασύνδεση της παροχής.

  • Για οποιαδήποτε τροποποίηση στην παροχή όπως είναι η επαύξηση ισχύος στην παροχή ΔΕΗ, μεταφορά ρολογιού, κλπ.
  • Για αλλαγή ονόματος στον λογαριασμό της ΔΕΗ.
  • Για ηλεκτροδότηση εργοταξιακής παροχής.
  • Για αίτηση νυχτερινού ρεύματος για κοινωνικό τιμολόγιο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Ο τακτικός έλεγχος και η έκδοση του πιστοποιητικού ΔΕΗ, καθορίζεται από το νόμο με βάση τον τύπο και το λόγο που χρησιμοποιείται το κτίριο. Έτσι, ισχύουν τα εξής:

Κάθε χρόνο για χώρους ψυχαγωγίας, συνάθροισης κόσμου και επαγγελματικών εγκαταστάσεων
Κάθε 2 χρόνια για επαγγελματικούς χώρους με εύφλεκτα υλικά.
Κάθε 7 χρόνια για επαγγελματικούς χώρους χωρίς εύφλεκτα υλικά.
Κάθε 14 χρόνια για κατοικίες όπως διαμερίσματα, μονοκατοικίες

Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες μας, μπορούν να σου λύσουν οποιαδήποτε απορία έχεις για τα πιστοποιητικά της ΔΕΗ και να αναλάβουν την έκδοσή τους, όποτε το χρειαστείς

Στην Record μπορούμε να αναλάβουμε εξολοκλήρου την δήλωση της περιουσίας σας στο κτηματολόγιο.

Μπορούμε επίσης να σας κατευθύνουμε και για το επόμενο βήμα, για παράδειγμα, τι πρέπει να κάνετε για τυχόν αυθαίρετες κατασκευές, ή για τις δηλώσεις Ε9, ή ακόμη και για την διόρθωση των τίτλων ιδιοκτησίας σας.

Αναλαμβάνουμε τον έλεγχο των τίτλων ιδιοκτησίας σας, την προετοιμασία και τη συλλογή όλων των δικαιολογητικών από Υποθηκοφυλακείο, Δήμο, ΚΕΠ, Πολεοδομία και την συμπλήρωση των εντύπων για τη δήλωση.

Αναλαμβάνουμε επίσης και την υποβολή και την παρακολούθηση του φακέλου στο τοπικό γραφείο κτηματογράφησης.

Για όσους βρίσκονται σε περιοχές μακρινές του δήμου Κατερίνης ή αν είστε κάτοικος εξωτερικού, μας στέλνετε ηλεκτρονικά ή με courier τα δικαιολογητικά που έχετε και αν χρειαστεί αναλαμβάνουμε εμείς την συλλογή των δικαιολογητικών που σας λείπουν, καθώς και κάθε βήμα της διαδικασίας της δήλωσης.

Κάνουμε τα πράγματα απλά, για εσάς, και σας κρατούμε ενήμερους για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ) είναι ένα έγγραφο που στο εξής θα πρέπει να συνοδεύει κάθε ακίνητο και αποτελεί την ενεργειακή του ταυτότητα.

Περιέχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που καθορίζουν την ενεργειακή κατανάλωση του ακινήτου ενώ ταυτόχρονα το κατατάσσει σε μία από τις ενεργειακές κατηγορίες Α+ έως Η. Το ενεργειακό πιστοποιητικό συνοδεύουν προτάσεις παρεμβάσεων για τη μείωση των ενεργειακών καταναλώσεων και την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του ακινήτου.

Απαραίτητο για όλα τα ακίνητα (κατοικίες, γραφεία, καταστήματα) που αγοράζονται ή ενοικιάζονται. Οι συμβολαιογράφοι υποχρεούνται να μνημονεύουν και να επισυνάπτουν στο συμβόλαιο το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.

Σε κάθε μίσθωση ακινήτου, ο αριθμός πρωτοκόλλου του ΠΕΑ πρέπει να αναγράφεται στο μισθωτήριο, ενώ η ΔΟΥ δε θεωρεί μισθωτήρια εάν δεν προσκομίζεται ισχύον πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης.

16ης Οκτωβρίου 2, Κατερίνη
T: (23510) 20908
E-email: info@realrecord.gr