Ο τόπος μας

O ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ

Ολυμπιακή Ριβιέρα δεν είναι η ονομασία ενός τουριστικού θέρετρου, αλλά μια συνεχόμενη ακτογραμμή 100 περίπου χιλιομέτρων στους πρόποδες του Ολύμπου, ο οποίος είναι το ψηλότερο βουνό στην Ελλάδα, γνωστός και ως το βουνό των θεών από την Ελληνική μυθολογία. Αυτή είναι επίσης η πατρίδα του Ορφέα και των Μουσών. Τα Πιέρια Όρη βρίσκονται στο δυτικό τμήμα της περιοχής και ο πληθυσμός παρουσιάζει συνεχώς αυξητική τάση.

Η περιοχή ξεκινάει στο νότιο μέρος από την κοιλάδα των Τεμπών όπου ο ποταμός Πηνειός χωρίζει δυο μυθικά βουνά, τον Όλυμπο και τον Κίσαβου (Οσσα) και ανεβαίνει βόρεια ως και την Μεθώνη Ν. Πιερίας, ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό.

Το έδαφος της περιοχής είναι σχετικά φτωχό σε ορυκτό πλούτο, με εξαίρεση τις αλυκές στο Κίτρος.

Η περιοχή είναι πιστοποιημένη ως η περιοχή με το καλύτερο κλίμα στην Ελλάδα. Ο συνδυασμός του Ολύμπου με το Αιγαίο πέλαγος, δημιούργησαν ένα μοναδικό μικρόκλιμα, κατάλληλο για κατασκευή αθλητικών κέντρων 7 αστέρων, για ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις αλλά και πολυτελή κατοικίες.

Τουριστικά αναπτυγμένες είναι πολλές περιοχές της Περιοχής, τόσο το χειμώνα (π.χ. το Ελατοχώρι, που διαθέτει Χιονοδρομικό Κέντρο),οι οικισμοί του Αγίου Παντελεήμονα, Άνω Σκοτίνας, Παλαιοί Πόροι και Πέτρας όσο και το καλοκαίρι (οι παραλίες του Μακρύγιαλου, της Κατερίνης, της Μεθώνης, των Νέων Πόρων, του Πλαταμώνα, Παραλία Αιγάνης, Παραλία Αγίου Παντελεήμονα, Παραλία Σκοτίνας, του Κορινού του Βαρικού κλπ.).

Το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η περιοχή, δεν είναι άλλο από τους ίδιους τους κατοίκους της. Ο κόσμος που επισκέπτεται την περιοχή, απολαμβάνει την εγκάρδια φιλοξενία των ντόπιων, σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό των επιχειρηματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Μπορεί κανείς να επισκεφτεί την περιοχή με όλα τα μέσα (αεροπορικώς, μέσω οδικού δικτύου, μέσω σιδηροδρομικού δικτύου)

Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά δημοφιλής προορισμοί για να επισκεφθεί κανείς, όπως η Παραλία Κατερίνης, η Ολυμπιακή Ακτή, η Λεπτοκαρυά, ο Πλαταμώνας, οι Παλαιοί Πόροι, η κοιλάδα των Τεμπών και άλλοι πολλοί προορισμοί οι οποίοι υπόσχονται να αποζημιώσουν τους επισκέπτες με το φυσικό κάλλος και τα καταλύματα ( μικρά ή μεγάλα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ) που είναι διαθέσιμα να φιλοξενήσουν τον κάθε επισκέπτη.

Οι παραλίες της περιοχής είναι αμμώδη, υπάρχουν πολλές οργανωμένες παραλίες αλλά δεν λείπουν και οι πιο απομονωμένες. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και κατάλληλα για κολύμβηση.

Εκτός απ τις ονειρεμένες παραλίες την περιοχή αξίζει να την επισκεφτείς για τους αρχαιολογικούς χώρους, τα γραφικά ορεινά χωριά, τους  θρησκευτικούς προορισμούς  αλλά και τις διάφορες οργανωμένες εξορμήσεις (ορειβασία, σκι, καγιάκ, εκδρομές) που οργανώνουν τοπικοί σύλλογοι.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ