Αποφασίσατε να πουλήσετε

Έτσι, έχετε αποφασίσει να πωλήσετε το ακίνητό σας. Πριν από οτιδήποτε άλλο,μια καλή ιδέα είναι να διευκρινίσετε τα κίνητρα σας και να καταρτίσετε ένα βασικό χρονικό πλαίσιο για τη διαδικασία πώλησης.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ

Γιατί θέλετε να πουλήσετε το ακίνητό σας; Σκοπεύετε να βρείτε απλά ένα μεγαλύτερο ακίνητο, ή σκοπεύετε να μετακομίσετε σε άλλη γειτονιά, συνοικία σχολείο,ή πόλη.

Μπορείτε να σκεφτείτε τους λόγους σας είναι προφανείς, αλλά καλά θα κάνετε να εξετάσετε τις συνέπειες της κάθε επιλογής σας, για τον τρόπο και την ποιότητα της ζωής σας, τις ευκαιρίες και τα οικονομικά.

Το να είστε σαφής για τις προθέσεις σας για την πώληση, κάνει πιο εύκολο για εμάς να καθορίσουμε την πιο κατάλληλη επιλογή για τον προκαθορισμένο οικονομικό στόχο, τον τρόπο ζωής σας, και το χρονοδιάγραμμα που θα είναι προς διάθεση το ακίνητο.

ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΩ;

Θα πρέπει να προβεί αμέσως χρονικό πλαίσιο για την πώληση. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε σε μια πώληση γρήγορα, μπορούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία, δίνοντάς σας μια πλήρη ανάλυση της αγοράς και το σχέδιο δράσης για τη λήψη όλων των στόχων σας. Αν δεν υπάρχει πιεστική ανάγκη να πωληθεί αμέσως, μπορείτε να καθίσετε με ένα από πράκτορες ειδικοί στα ακίνητα μας, να επανεξετάσει σε βάθος τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς και να βρούμε την πιο ευνοϊκή στιγμή για να προχωρήσουμε σε  πώληση.

ΠΟΙΟ ΤΟ ΩΦΕΛΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Όταν εργάζεστε μαζί μας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχετε τη γνώση, την εμπειρία και τις διαπραγματευτικές ικανότητες μας στη δουλειά, για να πετύχουμε τις καλύτερες τιμές και τους όρους της αγοράς. Εμείς θα σας κρατήσουμε ενήμερους για το τι συμβαίνει στην αγορά και τις τιμές, τη χρηματοδότηση, τους όρους και τις προϋποθέσεις των ανταγωνιστικών ιδιοτήτων. Μαζί μας, θα ξέρετε ακριβώς πόσο εκτιμάται ανά το χρόνο και πότε να διαθέσετε προς πώληση μέρος την περιουσία σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΟΥ

Η απόφαση να πωληθεί το ακίνητό σας απαιτεί σοβαρή αντιμετώπιση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης σας και τις μελλοντικές δυνατότητες.

Με τη βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού μας, θα είστε σε θέση να αξιολογήσετε αποτελεσματικά την αθροιστική επίδραση αυτών των αλλαγών, την εκτίμηση πιθανών εσόδων από την πώληση του ακινήτου σας, και να σχεδιάσετε αποτελεσματικά, φορολόγηση των αποταμιεύσεων και των στρατηγικών σχεδιασμού estate.

Θα εξασφαλίσουμε ότι όχι μόνο έχουμε αναλάβει τον έλεγχο των οικονομικών σας, αλλά ότι χρησιμοποιούμε στο έπακρο τις δυνατότητές τους.

16ης Οκτωβρίου 2, Κατερίνη
T: (23510) 20908
E-email: info@realrecord.gr

Αγορά του επόμενου σπιτιού σας

Κλείνοντας ημέρα

Εάν έχετε έρθει μέχρι εδώ, αυτό σημαίνει ότι πλησιάζει η ώρα για συγχαρητήρια, αλλά όχι ακόμα. Μην ξεχάσετε να συνδέσετε αυτές τις βασικές εκκρεμότητες:

Τελική επιθεώρηση

Περισσότερο τυπικό από οτιδήποτε άλλο, ο τελικός έλεγχος πραγματοποιείται την ημέρα πριν, ή την ημέρα της μεταβίβασης. Ο αγοραστής επισκέπτεται το ακίνητο για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι σε κατάσταση λειτουργίας, τα πάντα είναι το ίδιο, όπως όταν ο αγοραστής είχε δει τελευταία το ακίνητο και ότι δεν υπάρχουν επιπλέον στοιχεία ή θέματα  που έμειναν σε εκκρεμότητα.

Προετοιμάσου

Είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε να αποφευχθεί οποιοδήποτε απρόβλεπτο γεγονός, ακόμη και σε αυτό το τελευταίο στάδιο. Αν κάτι στην ιδιοκτησία διασπά ή το δάνειο των αγοραστών δεν θα είναι εμπρόθεσμο, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Έχουμε αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα πριν, έτσι ώστε να γνωρίζουν πώς να τα χειριστούν αποτελεσματικά και χωρίς άγχος.

Κλείσιμο

Στη διαδικασία του κλεισίματος θα προσέλθουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και θα συνυπογράψουν ένα (συμφωνητικό) διευθέτηση, η οποία συνοψίζει και αναλύει τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές που θεσπίστηκαν στο πλαίσιο της διαδικασίας. Οι εμπλεκόμενοι (ες) θα υπογράψουν αυτή τη δήλωση, καθώς και τον παράγοντα κλείσιμο,ο οποίος πιστοποιεί την ακρίβεια της.

Εάν δεν είστε σε θέση να παρακολουθήσετε την προγραμματισμένη λήξη της συμφωνίας, τότε ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν ανάλογα με τις περιστάσεις και την ειδοποίηση που λαμβάνουμε.

Εάν λαμβάνετε χρήματα από τη συναλλαγή, μπορείτε να επιλέξετε είτε να περαστούν ηλεκτρονικά σε έναν λογαριασμό σας σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που συνεργάζεστε, ή να έχουν μια επιταγή η οποία θα εκδοθεί σε σας κατά το κλείσιμο. Ο πωλητής θα πρέπει να φροντίζει να έχει όλα τα κλειδιά της ιδιοκτησίας και τυχόν άλλες σημαντικές πληροφορίες για το νέο αγοραστή κατά το κλείσιμο, έτσι ώστε ο αγοραστής μπορεί να λάβει αυτά τα στοιχεία την ίδια στιγμή.

16ης Οκτωβρίου 2, Κατερίνη
T: (23510) 20908
E-email: info@realrecord.gr

ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ

Αγοράζοντας το νέο σας σπίτι έχετε προβεί σε μια σημαντική κίνηση. Μπορεί να είναι μια απόλυτη ευχαρίστηση ή ένας τεράστιος πονοκέφαλος. Το σπίτι σας δεν είναι μόνο το σπίτι σας, είναι μια σοβαρή επένδυση στην κατοικία, την περιοχή,την ποιότητα ζωής και το μέλλον σας.

Όταν αγοράζετε ένα σπίτι – είστε <<υποχρεωμένος>> να κάνετε πολλές ερωτήσεις. Για παράδειγμα,

 • Σε ποια περιοχή μπορώ να βρω ένα σπίτι που ταιριάζει στις ανάγκες μου;
 • Πόσα χρήματα θα χρειαστώ για να καλύψω τις μηνιαίες πληρωμές;
 • Πόσο καιρό θα διαρκέσει η διαδικασία αγοράς του σπιτιού;

Παρακάτω είναι μερικά άρθρα που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα στη διαδικασία εγχώριας αγοράς. Παρακαλώ μη διστάσετε να κάνετε κλικ σε έναν από τους παρακάτω συνδέσμους για να διαβάσετε περισσότερα.

ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΑΡΘΡΑ

Συμβουλές για αγοραστές

Πώς να διαπραγματευτεί με τους πωλητές

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ

ΠΡΟ-ΕΓΚΡΙΣΗ: Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να προβείτε σε  ένα οικονομικό σχεδιασμό, να βάλετε όρια στην τιμή που μπορείτε να διαθέσετε και να εξετάσετε την πιθανότητα δανεισμού. Οι πωλητές θα είναι πολύ πιο δεκτικοί σε πιθανούς αγοραστές που έχουν προεγκριμένο δάνειο. Θα πρέπει επίσης να μην απογοητεύσετε  όταν επισκέπτεστε σπίτια που είναι έξω από το φάσμα τιμών σας. Με την προ-έγκριση, ο αγοραστής λαμβάνει  στην πραγματικότητα μια υποθήκη και λαμβάνει τη δέσμευση γραπτώς από ένα πιστωτικό ίδρυμα. Με αυτό τον τρόπο, υποθέτοντας ότι το σπίτι που σας ενδιαφέρει είναι κοντά ή κάτω από το ποσό που είναι προ-εγκεκριμένο  για εσάς, ο πωλητής ξέρει αμέσως ότι είστε ένας σοβαρός αγοραστής για το συγκεκριμένο ακίνητο. Το κόστος για την προέγκριση είναι συνήθως ονομαστικό και οι τράπεζες συνηθίζουν να επιτρέπουν στους αιτούντες να τους πληρώσουν με το κλείσιμο του δανείου τους.

ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΓΚΕΣ & ΘΕΛΩ : Κάντε 2 λίστες. Η πρώτη θα πρέπει να περιλαμβάνει τα στοιχεία που πρέπει να έχει (δηλαδή, ο αριθμός των υπνοδωματίων που χρειάζεστε για το μέγεθος της οικογένειάς σας, ένα μπαλκόνι, μια αποθήκη, εάν η θέση του σας βολεύει κλπ). Η δεύτερη λίστα είναι οι επιθυμίες σας, πράγματα που θα θέλατε να έχετε (πισίνα, κήπο, κ.λπ.), αλλά που είναι όχι απολύτως απαραίτητα. Ρεαλιστικά οι αγοραστές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να τα βάλουν όλα στη λίστα επιθυμιών τους, αλλά αν το επιδιώξουν θα τους κρατήσει σε μακρύ δρόμο για αυτό που ψάχνουν.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ PROFESSIONAL: Θεωρήστε το δικό σας κτηματομεσίτη, αυτός που δουλεύει για εσάς, που θέλετε να αγοράσετε, όχι του πωλητή.

ΕΣΤΙΑΣΗ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Σε μια βολική τοποθεσία, κρατήστε πρακτικά τα στοιχεία που θα σας βοηθήσουν στη μεγιστοποίηση των προσπαθειών αναζήτησης για το σπίτι σας. Τέτοια στοιχεία μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Μία ή περισσότερες λεπτομερείς, χάρτες με περιοχές που σας ενδιαφέρουν.κ.α.
 • Ένα αρχείο που αναφέρει ακίνητα που Συνεργάτης έχει δείξει σε εσάς, μαζί με τις διαφημίσεις που έχουν κοπεί από την εφημερίδα.
 • Χαρτί και στυλό για σημειώσεις,από αναζήτηση.
 • Φωτογραφικό υλικό και video απο το internet για να φρεσκάρετε τη μνήμη σας.

Τοποθεσία: Είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιλογή της επόμενης κατοικίας. Ένας υποψήφιος αγοραστής βρίσκει ελκυστικές περιοχές με βάση χαρακτηριστικά της περιοχής όπως: την σχολική περιφέρεια, χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας,αναβαθμισμένες κατοικίες, κοντά στο θετικό (καταστήματα, πάρκα, πρόσβαση αυτοκινητόδρομο) και αρνητικό (εγκαταλελειμμένα ακίνητα, χωματερή, πηγή θορύβου,κοντά σε καταυλισμούς).

ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΔΕΙΟ  ΤΟ ΝΤΕΚΟΡ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ: Είναι τα δωμάτια ενός σπιτιού που ορίζονται για να ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Οι άνετοι χώροι, ο καλός εξαερισμός και το να είναι αρκετά φωτεινό είναι κάποια απ τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξουμε.

Ο ΣΤΟΧΟΣ: Πρέπει να αποφύγουμε να βάλουμε το συναίσθημα, όταν είμαστε σε αναζήτηση ακινήτου. Είναι καλύτερα στη διάρκεια της αναζήτησης ενός σπιτιού, να είμαστε πιο ρεαλιστές και συγκεντρωμένοι. Έτσι μόνο θα βρείτε τα ακίνητα αυτά που ανταποκρίνονται πραγματικά στις ανάγκες σας,

Υπάρχουν πολλά σπίτια στην αγορά, γι αυτό δεν χρειάζεται να παρθεί μια βιαστική απόφαση που μπορεί να μετανιώσετε αργότερα.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΔΕΛΕΧΗΣ: Μερικά επιπλέον χρήματα που δαπανώνται τώρα μπορεί να σας εξοικονομήσουν μεγάλα έξοδα σε μακροπρόθεσμη βάση. Μην ξεχνάτε, ζητήματα πρώτης ανάγκης, όπως:

 • Συμπεριλάβετε την επιθεώρηση και απρόβλεπτα  στεγαστικών δανείων  σε γραπτή προσφορά σας.
 • Πρέπει να έχουν την ιδιότητα να επιθεωρούνται από έναν επαγγελματία επιθεωρητή.
 • Ζητήστε μια δεύτερη επίβλεψη του χώρου να λάβει χώρα εντός 24 ωρών από το κλείσιμο.
 • Θέλετε να ελέγξετε για να δείτε ότι δεν έχουν γίνει αλλαγές που δεν είχαν συμφωνηθεί  (δηλαδή,π.χ. ένα ωραίο πολυέλαιο που συμφωνήθηκε να μείνει στο σπίτι με την πώληση, έχει αντικατασταθεί από ένα φτηνό φως).

Όλα τα παραπάνω μπορεί να φαίνονται κάπως,αλλά αυτός είναι ο λόγος που χρήζουν μιας επαγγελματικής αντιπροσωπεύσης σας, ώστε να παρακολουθείτε όλες τις λεπτομέρειες.

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ

Η αγορά ενός σπιτιού είναι μια από τις πιο σημαντικές αγορές που οι περισσότεροι άνθρωποι θα κάνουν. Για να γίνει η σωστή απόφαση την πρώτη φορά, οι υποψήφιοι αγοραστές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι.

Ας εξετάσουμε το ακόλουθο πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων:

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ  κάντε έρευνα της αγοράς κατοικιών στην περιοχή-στόχο. Μόλις έχετε πληροφορίες σχετικά με τη γενική περιοχή, επικεντρώθείτε   στην συγκεκριμένη ιδιοκτησία  του πωλητή. Ψάξτε για απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:

 • Γιατί το έχει προς πώληση ο ιδιοκτήτης σπιτιού. (Αν υπάρχουν μετακινήσεις πολλών ανθρώπων, γιατί θεωρούν την περιοχή ανεπιθύμητη, ίσως να θέλετε να εξετάσει αυτό το θέμα.)
 • Πόσο καιρό έχει που πωλείται το σπίτι  (Αν έχει στην αγορά για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως υπάρχουν και αρνητικά στοιχεία για το ακίνητο που θα πρέπει να γνωρίζετε.)
 • Τι ποσό ζητούσε ο πωλητής για το σπίτι, σε σύγκριση με την τρέχουσα ζητούμενη τιμή (Αν ο πωλητής ζητούσε περισσότερα, μάθετε γιατί ίσχυε αυτό. Μια γενική τάση των ακινήτων, ή μήπως αξίες των ακινήτων στη συγκεκριμένη γειτονιά πάνε κάτω)
 • Ποιο είναι το χρονικό πλαίσιο του πωλητή για την πώληση και τη μετακίνηση; Μήπως ταιριάζει με στις ανάγκες σας;
 • Υπάρχουν ελαττώματα στο σπίτι ή προβλήματα με την γύρω περιοχή (Για παράδειγμα, είναι η στέγη τόσο παλιά που κατά πάσα πιθανότητα θα διαρρεύσει κατά την επόμενη καταιγίδα, υπάρχει ένα νέο κατασκευαστικό έργο στην περιοχή, που θα οδηγήσει σε σημαντική κυκλοφοριακή συμφόρηση)
 • Δεδομένου  το δυνητικό αγοραστή, θέλετε το πλεονέκτημα. Ενώ θέλετε απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σας από τον πωλητή, αποκαλύπτουν πολύ λίγα για την περίπτωσή σας.

Μην δίνετε στον πωλητή προσωπικές πληροφορίες, όπως το εισόδημά σας, το μέγιστο που είναι σε θέση να πληρώσετε για μια προκαταβολή ή το σπίτι, ή το πόσο γρήγορα θέλετε να μετακομίσετε.

Βεβαιωθείτε ότι ο συνεργάτης σας δεν θα αποκαλύψει οποιεσδήποτε τέτοιες πληροφορίες στον πωλητή ή τους εκπροσώπους του.

Μην δείχνετε στον πωλητή πόσο θέλετε την ιδιοκτησία. Εάν εμφανίζονται απελπισμένοι ή υπερβολικά ενθουσιώδης, ο πωλητής έχει στη συνέχεια την ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση.

Όταν έχετε συνάντηση με τον πωλητή ή συνεργάτη, να κρατήσετε τα συναισθήματά σας υπό έλεγχο.

ΚΑΘΙΕΡΩΣΤΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ Μάθετε αν ο πωλητής αισθάνεται πιέσεις να πουλήσει,να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας στη διαπραγμάτευση.

Ακόμα κι αν, ο αγοραστής, είναι αυτός με τη λήξη της προθεσμίας για την αγορά ενός σπιτιού, μην αφήνετε τον εαυτό σας να κάνει παραχωρήσεις ή μια αγορά που μπορεί να μετανιώσετε αργότερα.

ΤΥΠΟΙ ΥΠΟΘΗΚΕΣ

Ευτυχώς για τους αγοραστές, υπάρχει μια ποικιλία των ενυπόθηκων δανείων για να διαλέξετε. Είναι προς το συμφέρον σας να διερευνήσετε κάθε ένα από αυτά για να καθορίσετε ποια είναι η καλύτερη λύση για την περίπτωσή σας.

Πιθανότατα δεν θα πληρείτε τις προϋποθέσεις για όλα αυτά. Στην πραγματικότητα, μπορεί να έχετε δικαίωμα μόνο για ένα. Αλλά αν πληρείτε τις προϋποθέσεις για περισσότερες από μία, μπορεί να σώσετε τον εαυτό σας από χρήματα (και ανησυχία) και μακροπρόθεσμα να κάνετε το οργανόγραμμά σας για να εξυπηρετούνται όλα στο χρόνο που πρέπει.

16ης Οκτωβρίου 2, Κατερίνη
T: (23510) 20908
E-email: info@realrecord.gr

Αποδοχή προσφοράς

Η ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ

«Όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο καλύτερη είναι η προσφορά.» Μην αφήνετε τον εαυτό σας να σας ξεγελούν με αυτή τη δημοφιλή παρανόηση.

Η τιμή δεν είναι πάντα ο καθοριστικός παράγοντας κατά την αποδοχή της προσφοράς για διάφορους σημαντικούς λόγους: η αρχική προσφορά συνήθως δεν είναι οριστική, και υπάρχουν μια σειρά από όρους και προϋποθέσεις που μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα μιας τιμής. Μπορείτε να εμπιστευτείτε τους επαγγελματίες μας για να σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε προσεκτικά κάθε πρόταση, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη θέση σας μάρκετινγκ.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ

Παίρνουμε την ηθική ευθύνη της διαπραγμάτευσης πολύ σοβαρά. Είναι καθήκον μας να βρούμε μια win-win συμφωνία η οποία να είναι επωφελής για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Μπορεί να χρειαστεί ακόμη και να ασχοληθούμε με πολλαπλές προσφορές πριν από την επικύρωση αυτού που κρίνουμε ότι είναι το πιο κατάλληλο για εσάς.

Είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε μια ενδελεχή και αντικειμενική αξιολόγηση της κάθε προσφοράς για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Μερικές σημαντικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε για τον εξορθολογισμό ακόμη περισσότερο τη διαδικασία:

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΓΡΑΠΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Για λόγους σαφήνειας, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο η μεταγραφή απ όλες τις προφορικές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων αντιπροσφορές και προσθήκες, και τη μετατροπή τους σε γραπτές συμφωνίες που θα υπογραφούν από τα δύο μέρη. Θα σας βοηθήσει στην οργάνωση και με όλα τα έγγραφα που αφορούν την πώληση θα είσαστε σε θέση να αποσαφηνίσετε κάθε παράμετρο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αντίγραφα των πάντων, πολύ σημαντικό είναι επίσης, να αναγράφονται όλα στις σωστές ημερομηνίες.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Τώρα που έχετε επιλέξει την προσφορά σας, εσείς και ο αγοραστής, θα πρέπει να δοθεί ένα χρονοδιάγραμμα για να αναγράφουν σε κάθε στάδιο της διαδικασίας του κλεισίματος της σύμβασης ακίνητης περιουσίας. Η ικανοποίηση των απαιτήσεων για την ώρα εξασφαλίζει μια πιο ομαλή ροή των διαπραγματεύσεων, επίσης εξασφαλίζει ότι κάθε πρόσωπο που συμμετέχει, δεν συνιστά παραβίαση των συμφωνιών τους. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα σας κρατάμε συνεχώς ενήμερους, έτσι θα είστε πάντα προετοιμασμένοι για το επόμενο βήμα.

16ης Οκτωβρίου 2, Κατερίνη
T: (23510) 20908
E-email: info@realrecord.gr

Επιθεώρηση και εκτιμήσεις

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

Οι περισσότεροι αγοραστές θα έχουν την απαίτηση να επιθεωρηθεί το ακίνητο από εξουσιοδοτημένο επιθεωρητή ιδιοκτησίας εντός του χρονοδιαγράμματος που συμφωνήθηκε στην σύμβαση για την αγορά. Μερικοί αγοραστές θα αναθέσουν σε πολλούς διαφορετικούς επιθεωρητές να επιθεωρήσουν το ακίνητο, εάν επιθυμούν να αποκτήσουν επαγγελματικές απόψεις από τους επιθεωρητές οι οποίοι ειδικεύονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή (στέγη, HVAC, δομή π.χ..). Εάν η συμφωνία εξαρτάται από τη χρηματοδότηση, τότε το ακίνητο θα πρέπει να διενεργείται από άδεια εκτιμητή για να καθορίσει την τιμή για το πιστωτικό ίδρυμα μέσω τρίτων. Αυτό γίνεται έτσι ώστε το πιστωτικό ίδρυμα να μπορεί να επιβεβαιώσει τις επενδύσεις τους στην ιδιοκτησία σας ότι είναι ακριβείς. Ο αγοραστής ενός εμπορικού ακινήτου μπορεί επίσης να έχει ένα ολοκληρωμένο περιβαλλοντικό έλεγχο που διενεργήθηκε ή  και δοκιμή του εδάφους, εφόσον απαιτείται από το πιστωτικό ίδρυμα.

ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Είτε μια εταιρεία ή ένας δικηγόρος θα πρέπει να επιλεγεί ως παράγοντα κλείσιμο, των οποίων η δουλειά είναι να εξετάσει και να ασφαλίσει σαφή τίτλο στην ακίνητη περιουσία. Μετά από έρευνα την πλήρη καταγραμμένη ιστορία του ακινήτου σας, που θα πιστοποιεί ότι 1) ο τίτλος σας είναι ελεύθερος και απαλλαγμένος από οποιοδήποτε βάρος (π.χ. στεγαστικά δάνεια, μισθώσεις, ή περιορισμούς, βάρη) από την ημερομηνία λήξης.  2) όλα τα νέα βάρη δεόντως περιλαμβάνονται στον τίτλο.

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ

Ένα(απρόβλεπτο) ενδεχόμενο είναι μια κατάσταση που πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις πριν από μια σύμβαση και καθίσταται νομικά δεσμευτικές. Για παράδειγμα, ένας αγοραστής θα περιλαμβάνει συνήθως ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης δηλώνοντας ότι η σύμβασή τους είναι δεσμευτική μόνο όταν υπάρχει ικανοποιητική έκθεση επιθεώρησης στο σπίτι από εξειδικευμένο επιθεωρητή.

Πριν από την ολοκλήρωση της αγοράς του ή της περιουσίας σας, ο αγοραστής πηγαίνει πέρα από κάθε πτυχή του ακινήτου, όπως προβλέπεται από τις συμφωνίες αγοράς και τις ισχύουσες προσθήκες.  Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Η απόκτηση χρηματοδότησης και ασφάλισης
 • Επανεξέταση όλων των σχετικών εγγράφων, όπως οι προκαταρκτικές εκθέσεις τίτλο και έγγραφα  και
 • Επιθεώρηση του ακινήτου. Ο αγοραστής έχει το δικαίωμα να καθορίσει την κατάσταση του ακινήτου σας με την υποβολή του σε ένα ευρύ φάσμα των επιθεωρήσεων, όπως η στέγη, καμινάδα / τζάκι, έρευνα ορίων του ακινήτου, επίσης, σηπτικό, πισίνα / σπα, γεωπόνο, μούχλα, HVAC, κ.λπ.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων, ένα από τα δύο πράγματα μπορεί να συμβούν:

 1. Είτε κάθε ορόσημο είναι επιτυχές και τα ενδεχόμενα θα πρέπει να αφαιρεθούν,γεγονότα που σας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στο κλείσιμο
 2. Ο αγοραστής, μετά την αναθεώρηση της ιδιοκτησίας και για τα έγγραφα, ζητά την επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης (συνήθως η τιμή).

Πώς μπορείτε να απαντήσετε αντικειμενικά και δίκαια στον αγοραστή, όταν μια επαναδιαπραγμάτευση απαιτείται, ενώ ενεργεί προς το συμφέρον σας. Αυτό γίνετε όταν ένας επαγγελματίας παράγοντας μπορεί να κάνει μια πραγματική διαφορά στην έκβαση της συναλλαγής. Έχοντας ασχοληθεί με διάφορες πωλήσεις ακινήτων κατά το παρελθόν, εγγυόμαστε την τεχνογνωσία μας και την απόλυτη δέσμευση σε κάθε πελάτη, δεν έχει σημασία σε τι κατάσταση είναι.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Σας προτείνουμε να αποδεχτείτε τους αγοραστές που έχουν προ-έγκριση δανείου από τράπεζα , επιστολή έγκριση ή έγγραφη δέσμευση του δανείου, η οποία είναι η καλύτερη εγγύηση για την έγκριση δανείου από ένα προεπιλογής ή χωρίς τεκμηρίωση από ίδρυμα για δανεισμό. Να περιμένετε έναν εκτιμητή από την εταιρεία του δανειστή να επανεξετάσει την ιδιοκτησία σας και βεβαιωθείτε ότι η τιμή πώλησης είναι κατάλληλη.

16ης Οκτωβρίου 2, Κατερίνη
T: (23510) 20908
E-email: info@realrecord.gr

Επιλέξτε πράκτορα και τιμή

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΕΜΑΣ;

Μπορείτε να επιλέξετε να πωλήσετε το ακίνητό σας ανεξάρτητα. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι. Όμως, το να μας επιλέξετε για να σας βοηθήσουμε σε αυτή τη σημαντική επιχείρηση, οι λόγοι είναι περισσότεροι. Εμείς σας διασφαλίσουμε ότι θα μεγιστοποιηθούν οι ευκαιρίες διάθεσης του ακινήτου σας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με εκτεταμένα δίκτυα επαφών μας που έχουμε αναπτύξει μέσα από τις πολλές εθνικές και διεθνείς συνεργασίες, των οποίων είμαστε μέλη, καθώς και παρακολουθώντας τις τρέχουσες εξελίξεις αλλά και τους πελάτες μας που έχουν δείξει ενδιαφέρον στο παρελθόν, δεσμευόμαστε να χρησιμοποιήσουμε το πιο αποτελεσματικό μάρκετινγκ και διαφημιστικές στρατηγικές για την ιδιοκτησία σας. Εμείς θα σας καθοδηγήσουμε, μέσα από την περίπλοκη γραφειοκρατία να ολοκληρώσετε την διαδικασία και από την αρχική συμφωνία (προσύμφωνο) να φτάσουμε στα τελικά έγγραφα.(συμβόλαιο)

ΤΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ.

Τα παρακάτω είναι μερικά στοιχεία που πρέπει να θυμάστε όταν ψάχνετε για ένα συνεργάτη:

 1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Ο πιο σημαντικός παράγοντας στην επιλογή ενός επαγγελματία ακίνητων περιουσιών είναι η εκπαίδευση του στο χώρο του real estate. Οι συνεργάτες μας έχουν προχωρήσει σε κατάρτιση και εκπαίδευση, που τους επιτρέπει να είναι μεταξύ των κορυφαίων παραγόντων στην χώρα, κερδίζοντας κύρος και αναγνωσιμότητα στους διάφορους τομείς της ακίνητης περιουσίας.
 2. ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ. Χρειάζεστε έναν πλήρους απασχόλησης Σύμβουλο ακινήτων ο οποίος είναι εξοικειωμένος με την περιοχή σας αλλά και με το είδος του ακινήτου που σκοπεύετε να του αναθέσετε. Οι Σύμβουλοι ακινήτων του Record Group χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα του μάρκετινγκ και της διαφήμισης χρησιμοποιώντας τις διαφημιστικές στρατηγικές που αρμόζουν σε κάθε ακίνητο. Εφαρμόζοντας όλα τα μέσα και με σύγχρονο εξοπλισμό (spot,portal, side).Η καλύτερη διαφήμιση της δουλειάς μας είναι οι πελάτες μας,
 3. ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ. Ο Συνεργάτης που θα διαχειριστεί το ακίνητο σας θα πρέπει να είναι σε θέση για άμεση και αποφασιστική εξυπηρέτηση κατά τη διάρκεια της πώλησης του ακινήτου σας. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει άμεση επαφή του Συνεργάτη με τον ιδιοκτήτη να επικοινωνήσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή ακόμη και για τις πιο απλές ερωτήσεις. Κάποιος πάντα είναι διαθέσιμος, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα ή τα βράδια, αλλά και όταν περισσότεροι αγοραστές αναζητούν τον πράκτορά σας, κάποιος άλλος συνάδελφος θα είναι εκεί να τον αντικαταστήσει.
 4. ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ. Ο Σύμβουλος ακινήτων του Record Group θα σας αφιερώσει όσο χρόνο χρειαστεί για να ακούσει τους στόχους σας και να αποσαφηνίσει τις ανάγκες σας.

Ο Σύμβουλος ακινήτων του Record Group μπορεί να καταλάβει την κατάσταση σας, τα θέλω σας και τα πράγματα που σας ανησυχούν πραγματικά για την έκβαση της διαδικασίας.

Βασικός παράγοντα επιτυχίας είναι η καταγραφή των κύριων στόχων σας και ο συνεργάτης μας θα είναι μαζί σας σε αυτή την κρίσιμη απόφαση, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να προκύψουν σχέσεις

εμπιστοσύνης με την Record και τους ανθρώπους της και να σας βοηθήσουν να πάρετε τη σωστή απόφαση.

ΠΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ

Χωρίς έναν επαγγελματία Σύμβουλο ακινήτων, συχνά παρατηρείται ανεξάρτητοι πωλητές ιδιοκτησίας να υπερεκτιμούν την αξία της περιουσίας τους. Αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται σε ένα φαύλο κύκλο χωρίς κατεύθυνση και να μεγαλώνουν το πρόβλημα που τούς απασχολεί. Μπορείτε να αποφύγετε αυτό τον σκόπελο με μια διαβούλευση με έναν έμπειρο παράγοντα λίστα των ακινήτων.

16ης Οκτωβρίου 2, Κατερίνη
T: (23510) 20908
E-email: info@realrecord.gr

Ετοιμαστείτε για πώληση

Μπορείτε να κάνετε πολλά για να αυξήθει η ελκυστικότητα του ακινήτου σας και να δημιουργήσετε μακροπρόθεσμες συνέπειες για τους πιθανούς αγοραστές.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Τα παρακάτω είναι μερικά στοιχεία που πρέπει να θυμάστε κατά την προετοιμασία του ακινήτου σας προς πώληση:

 1. ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Είναι σημαντικό να κρατήσετε την εικόνα του ακινήτου σας σε υψηλό επίπεδο. Με απλές κινήσεις και προσθέτοντας δημιουργικές πινελιές στην αυλή σας, όπως πολύχρωμα μονοετή φυτά, είναι βέβαιο πως θα δημιουργήσετε ένα άμεσο αντίκτυπο στους περαστικούς και τους πιθανούς αγοραστές.

 1. ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Απλές αναβαθμίσεις, όπως επισκευές παραθύρων, γυάλισμα τα πόμολα, και ένα φρεσκάρισμα του χρώματος στα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα δωμάτια θα φωτίσει άμεσα το ακίνητο.

 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Κρατήστε το ακίνητό σας τακτοποιημένο, μυρωδάτο και με καλό φωτισμό από πάνω προς τα κάτω. Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες:

τοποθετήστε ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια κοντά στην είσοδο, ίσως μια παρτίδα ρολά κανέλας στο φούρνο να δώσει άλλο αέρα, η καθαριότητα του χώρου είναι πολύ σημαντική. Ο συνεργάτης μας θα σαρώσει το ακίνητο πριν εισαχθεί στα ακίνητα προς πώληση, για να προτείνει πώς μπορεί να βελτιώσετε την εικόνα του ακινήτου σας.

 1. ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ

Είμαστε πολύ εξοικειωμένοι με τις νομικές διαδικασίες που εμπλέκονται στην γνωστοποιήσεις και είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε και να αναπτυχθεί μια εις βάθος δήλωση γνωστοποίησης επωφελής τόσο για εσάς όσο και για τον αγοραστή, καθώς και να προταθούν λύσεις για τη βελτίωση των εσωτερικών πριν από τη διάθεση του ακινήτου σας στην αγορά.

 1. SHOWTIME

Παρουσιάζοντας την ιδιοκτησία σας σε πιθανούς αγοραστές, είναι μια δουλειά που θα φροντίσουμε να κάνουμε για εσάς. Οι αγοραστές αισθάνονται πιο άνετα να συζητήσουν για το ακίνητο με το πρακτορείο. Η επαγγελματική προβολή και η ανάλογη προώθηση θα μεγιστοποιήσουν το κοινό που θα επισκεφτεί το ακίνητο σας. Επιπλέον, οι συνεργάτες μας θα γνωρίζουν και θα σας γνωστοποιήσουν τις πληροφορίες που θα είναι χρήσιμες στην εκπροσώπηση των συμφερόντων σας, όταν μιλάτε με υποψήφιους αγοραστές.

16ης Οκτωβρίου 2, Κατερίνη
T: (23510) 20908
E-email: info@realrecord.gr